Factsheet

Developer:
Free To Play 2014
Based in Antwerp, Belgium

Founding date:
2013

Website:
freetoplay2014.be

Press / Business Contact:
cleo@winkelhaak.be

Social:
twitter.com/TheHouseOfIndie
facebook.com/FreeToPlayExpo

Releases:

Address:
Designcenter De Winkelhaak
Lange Winkelhaakstraat 26
2060, Antwerpen

Phone:
+32474431935 (Bram Michielsen) +3237271030 (De Winkelhaak)

Description

Artistic Indie Game Expo

History

Tweede editie van indie game-expo Free To Play

Van 17 mei tot 15 juni vindt in Designcenter De Winkelhaak te Antwerpen de tweede editie van Free To Play plaats. Dit game-evenement werpt met een brede waaier aan activiteiten een frisse blik op de innovatieve en artistieke kant van de groeiende game-industrie. Naast de opkomst van dure blockbuster-games kent het medium ook een ongekende boom in kleinschalige en artistieke producties. Deze indiegames onderscheiden zich door innovatieve producties met een persoonlijke of maatschappelijke klemtoon. Omdat de creatieve zijde van de game-industrie zelden de publieke aandacht krijgt die het verdient, biedt Free To Play via verschillende activiteiten een podium aan talent uit binnen- en buitenland.

Indie game talks en expo

Op zaterdag 17 mei schiet Free To Play 2014 uit de startblokken met talks van o.a. Leigh Alexander (criticus/journalist bij o.a. Edge, Wired), Rami Ismail (Vlambeer) en Auriea Harvey (Tale of Tales). Nadien volgt de publieke opening van de Game Worlds expositie, een tentoonstelling met door games geïnspireerde illustraties en cosplay-outfits. Tegelijk laat Free To Play bezoekers onderdompelen in een gevarieerd aanbod van speelbare indiegames, met de indie line-up van Sony en Nintendo, de moderne arcadekast van Winnitron Belgium, virtual reality-ervaringen met de Oculus Rift, en zoveel meer. Ook mengvormen en niet-digitale spelconcepten krijgen op de expovloer hun plaats. Free To Play heeft met de houten 'Pixelwall' van Wood To Play en een speeltuig van de befaamde Japanse gamedesigner Keita Takahashi zelfs twee wereldprimeurs op het vlak van playground design.

Workshops en chiptuneparty

Naast de doorlopende expo worden er in het kader van Free To Play nog andere activiteiten georganiseerd. Tijdens de initiatiecursus game development op 24 mei, kunnen beginners, onder begeleiding van professionals uit de industrie, proeven van het creatieve proces van game ontwikkeling. Verder worden er - in samenwerking met het Antwerpse filmhuis Klappei - verschillende game documentaires vertoond. Ten slotte sluit Free To Play op 14 juni feestelijk af met een avond vol aanstekelijke chiptune-beats. Wij hopen u op een van onze evenementen te mogen verwelkomen. Voor meer informatie surf naar freetoplay2014.be. Zowel de opening met lezingen, de filmvertoning als de chiptune party zijn gratis. Voor de initiatiecursus game development en de lezingen moet op voorhand worden ingeschreven via Freetoplay2014.be

Projects


Videos

Free To Play 2013: Overview YouTube

Free To Play 2013: Cello Fortress YouTube

Free To Play 2013: Disunion YouTube

Edgar Rice Frotteur Vimeo


Images

There are far more images available for Free To Play 2014, but these are the ones we felt would be most useful to you. If you have specific requests, please do contact us!


There are currently no logos or icons available for Free To Play 2014. Check back later for more or contact us for specific requests!


Awards & Recognition


  Team & Repeating Collaborators

  Bram Michielsen
  Gastcurator

  Jonatan Van Hove
  Gastcurator

  Hannes Devillé
  Gastcurator

  Thomas Devillé
  Gastcurator

  Cleo Nannes
  Designcenter De Winkelhaak


  presskit() by Rami Ismail (Vlambeer) - also thanks to these fine folks